Oikeus turvalliseen hengellisyyteen – kirkon tuore julkaisu tukee sateenkaari­nuorten hyvinvointia

Kirkon tuore julkaisu Sateenkaarinuorten hyvinvointi seurakunnassa lähtee ajatuksesta, että lääketiede ja kristinusko ovat olleet suurimpia ihmisen hyvinvoinnin edistämiseen pyrkiviä voimia länsimaisissa yhteiskunnissa. Molempien suhde seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin on ollut kuitenkin ongelmallinen ja jännitteinen.

Julkaisu perustuu amerikkalaisen psykiatriyhdistyksen julkaisuun Group for the Advancement of Psychiatry: Faith Communities and the Well-Being of LGBT Youth vuodelta 2020. Mukaan on liitetty tuoretta suomalaista tutkimustietoa sekä kirkon ja seurakuntien linjauksia ja toimintatapoja.

Sateenkaarinuorten hyvinvointi seurakunnassa on suunnattu paitsi luterilaisiin seurakuntiin, myös muihin uskonyhteisöihin, niiden piirissä toimiville kasvattajille ja luottamushenkilöille sekä nuorten vanhemmille ja isovanhemmille.

”Julkaisu antaa perheille pitkäaikaiseen tutkimukseen perustuvia neuvoja siitä, miten he voivat tukea sateenkaarevaa perheenjäsentään. Perheiden näköaloihin perheenjäsenen tukemisessa vaikuttaa myös perheen uskonyhteisöltään saama tuki. Perheet ja uskonyhteisöt voivat yhdessä merkittävästi parantaa sateenkaarinuorten hyvinvointia”, Sateenkaariyhdistys Malkus ry:n Taakasta voimavaraksi -hankkeen koordinaattori ja työryhmän jäsen Peik Ingman toteaa kirkon tiedotteessa.

Kirkon perhe- ja kasvatusasioiden johtajan Jarmo Kokkosen mukaan sateenkaarikansaa lähestytään usein kirkossa työn kohteina.

”Julkaisu toteaa, että lapset, nuoret ja kaikenikäiset jäsenet muodostavat kirkon. Kirkko on meidän kaikkien näköinen. Edistämällä tasa-arvoa ja sateenkaari-ihmisten asemaa kirkossa sekä uskonnollisissa yhteisöissä kunnioitamme Jumalan luomistyön moninaisuutta ja rikkautta.”

Tutustu julkaisuun täällä.

***

Seuraa Kotimaata
Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Oikeus turvalliseen hengellisyyteen – kirkon tuore julkaisu tukee sateenkaarinuorten hyvinvointia

Edellinen artikkeliPääkirjoitus: Selko­kieliset rukoukset puhuttelevat kielellisistä valmiuksista riippumatta
Seuraava artikkeliKolumni: Vihakampanjat iskevät poliittisesti aktiivisiin

Ei näytettäviä viestejä