Lääkärin näkemys yllättää: Ostaisitko ensi kerralla margariinin sijaan voita?

24.10.2013 13:15 - Senni Loikala

Moni suosii margariinia ajatellen sen olevan voita terveellisempi vaihtoehto, mikä ei aina pidä paikkansa.

Voin ajatellaan monesti olevan pahasta sydämelle. Lontoossa, Croydonin yliopistollisessa sairaalassa työskentelevä sydänlääkäri Aseem Malhotra haluaa kuitenkin kumota ennakkoluulot myös voin syömistä kohtaan.

Malhotran mukaan voin, juuston ja punaisen lihan, eli tyydyttyneitä rasvoja sisältävien ruoka-aineiden, syöminen ei ole sydämelle niin pahasta kuin aiemmin ollaan ajateltu.

Malhotran mukaan ratkaisevaa saattaa olla, minkälaisista tuotteista tyydyttyneitä rasvoja saa. Maitotuotteet sisältävät d-vitamiinia, kalsiumia ja fosforia, joita pidetään terveydelle hyvinä aineina. Puolestaan prosessoidun lihan syöminen lisää sydänsairauksien ja diabeteksen riskiä, mutta sama ei päde punaisen lihan kuluttamisessa.

Tyydyttyneitä rasvoja vaarallisempia ovat transrasvat. Niitä on muun muassa pikaruuassa, leipomotuotteissa sekä margariinissa. Malhotran mukaan voin ja prosessoimattoman juuston valitseminen ruokapöytään on parempi vaihtoehto kuin syödä kevyttuotteita.

Jos Malhotraa on uskominen, transrasvoja sisältävien margariinien sijaan kannattaa kaupasta ostaa voita.

Lähde: The Guardian

Kilpailut

Uusimmat